15 Ocak 2012

İlk Dokunuş



Geçen haftadan planlamıştık Manisa taraflarına gidip kar görmeyi. Cumartesi sabah kalktığımızda hava gri, her an yağmur yağacakmış gibiydi. "Acaba kar varmıdır" diye düştük yollara. Dağ eteklerinin bembeyaz olduğunu gördük ama otoyolun kenarında neredeyse hiç kar yoktu. Dönsek mi diye düşünürken bir kaç arabanın üzerinde gördüğümüz küçük kardan adamlar umutlandırdı bizi.



 İyi ki yola devam etmişiz. Yol kenarında azda olsa gördüğümüz karlar bizim mutlu olmamıza yetti. 




Kardan adam yapma çalışmalarımız hemen başladı. Kara ilk defa dokunacağı için tepkisini merak ediyordum. Eldivenlerini çıkarttım. Dokununca "aaa suluymuş" dedi. "Ellerim çok üşüdü hemen eldivenlerimi giydir" diye  buyurdu küçük cüce.



Kardan adam yapacağımız kesin ya yanımızda havuç götürmüştük, hemen kondurduk burnuna. Kardan adamımızı yapıp arabaya bindiğimiz anda yağmur başladı.





Yağmurlu havalarda gitmeyi çok sevdiğimiz yemyeşil manzarası olan  Vebaş Cafe'de saleplerimizi  içerek ısındık. Karın daha yoğun olduğu bir günde tekrar gitmek üzere küçük adama söz verdik.



3 yorum:

Esra dedi ki...

Bizimki önce korktu kardan, inmek istemedi kucağımdan, dün yine aynısını yaptı ama alışınca da eve dönmemek için ortalığı birbirine kattı :) sevmeyen çocuk yok herhalde karı :)

nil dedi ki...

Bizim de planımız buydu ama gidemedik.Oh sefanız olsun:)

Özge dedi ki...

ele bak yaaa.. yerimm