14 Ekim 2011

Boşvergiller



Bizim evde bir şey bozuldu mu,  o şey sanki  hiç yokmuş gibi davranırız.






Hemen örneklerle anlatmaya başlayım. Örneklerle diyorum bizde örnek bir değil çünkü.

 Şöyle ki ;

Üst katta ki komşumuzun banyosuna su basar ve sular bizim banyonun tavanını mahveder. Büyük bir hızla üst kata çıkıp, olayı anlatırız. Kendimiz evde  bozulan şeylere hemen çözüm bulduğumuz için (yalan külliyen yalan) komşumuzdan da aynı hassasiyeti gösterip,çözüm bulunması isteriz. Komşu olaya hemen el atar ve banyosunda ki sorunu çözer. Tamam artık olay burda bizim için bitmiştir. Banyonun türkiye haritasına dönen tavanını benimsemek fazla zamanımızı almaz. Görüntü bizi hiç ama hiç rahatsız etmez.

Yine örneklemeye banyodan devam edeceğim.

Aslında yıllardır bizim evde su tesisatında sorunlar var. Biz değil yıllar önce gelen bir tesisatçı  söyledi bunu. Komple tüm tesisatın değişmesi gerektiğini anlattı ve gitti. Biz ne yaptık?? Nasılolsa bir kaç sene sonra tadilat yapacağımızı, tadilat sırasında tüm tesisatın değişmesine karar verdik. Karar verdik vermesine de uyguladık mı??? Tabiy ki hayır..

Geçen seneye kadar küçük banyo da (görende evde 5 banyo var zanneder,evimizin en lüks şeyi yatak odasında banyo olması) yıkanırdık. Bir süre sonra musluğa sıcak su gelmemesiyle hooop büyük banyoya geçiş yaptık. Sanki o banyo hiç olmamıştı ,biz orda hiç yıkanmamıştık. Neyse ki birgün sular kesilmiş, hızla gelen su sayesinde sıcak su musluğu açılmış, olay kendi kendine düzelmişti.

Örnekler hep banyodan gidiyor ama banyo askımız EgE'nin şiddetine maruz kalıp duvardan düşmüştü. Şimdi duvarda koca bir delik, kapının kulbuna tutturulmuş havlu ile yaşantımıza devam ediyoruz.

Rezervuarda ki sorunun ne kadar zamandır devam ettiğini ben bile unuttum :)

Geçenlerde arkadaşlarımızı yemeğe alacağız.  Yemeği balkonda yemek istiyorlar. Kırıla kırıla sandalye kalmadı balkonda. Nereye oturacaklar ??  Tabiyki gidip yeni bir masa-sandalye takımı alacak halimiz yok. Yatak odasında üzerimizden çıkıp dolaba yerleşmeyen kıyafetleri koyduğumuz iki koltuk var.Hemen onlar devreye girdi. Balkona taşındı ve olay çözüldü. Yeni bir takım almamız önümüzde ki  beş senelik planlar içerisinde görünmüyor.

15 gün önce kıytırık  72 ekran televizyonumuz bozuldu. Hemen yatak odasından 55 ekran tüplü tv girdi devreye. Büyük televizyonun önüne konulan sehpanın üzerinde yerini aldı. Keyifle seyrimize devam ediyoruz. Bozulan tv ne zaman yapılır ??

Salonda stor perdelerimizin mekanizmaları bozulup, açılıp kapanmaz hale geldi. Nasıl olsa önünde tül var, stor olmasa da olur diyip şeffaf yaşama "merhaba" dedik. Dışarıdan bakıldığında evin içi ayna gibi görünüyor. Biz alıştık şeffaf yaşama,eminim dikizdeki komşularımızda alışmışlardır.

Salonda iki adet avize, her birinde sekiz adet lamba var. Şu anda kaç tanesi yanıyor dersiziniz. Sadece iki :))


 EgE doğmadan önce ses sistemi aldık. Emeklemeye başlamasıyla ses sisteminin bozulması bir oldu. Kapağını açıp kapatmaktan alet hakkın rahmetine kavuştu. Şimdi "bozulan ama asla yapılmayan eşyalar müzesinde" yerini aldı.

Diyorum ya bizde örnekler bitmez. Hatta kesin bu postun devamı bile gelir.

Buraya yazdım ki birileri (!) bu yazıyı okur ve harekete geçer diye.

Gün doğmadan neler doğar, kim bilir :))

11 yorum:

Fatma dedi ki...

Valla ben bu yazıya çok güldüm ve düşünmeye başladım, bu şekilde yapılması gereken ne kadar şey var evde diye:)

kuzunun annesi dedi ki...

İnanc baba İnanc baba duy sesimizi:)))

Bizdede bozuk bir dusakabin kapısı , su sızdıran bir klozet , öff nerden hatırlattın yahu:))

Özge dedi ki...

bayıldım:))))))))))

Gamze dedi ki...

Hhaha:) çok güldüm Elif okurken. Aynen, bizim evde buna ilave olarak her gün uygulamaya konulmayan 3-5 to do list yapan bir de ben varım:))

Evren dedi ki...

Haha, super ya, cok guldum ben de :) En iyisini yapiyorsunuz bosver! Gotur, tamircilerle ugras, sonra bozulmasin diye ozen goster, gereksiz yere stres yap, ne gerek var. Cok tuttum bu felsefeyi :P Esyalar sizin keyfinizden kiymetli mi sanki ;)

Elif dedi ki...

Fadiş,
daha yazmayı unuttuklarım var.Bizde liste kabarık
anlıyacağın :))


Hayat,
İnanç baba okuyup güldü sadece icraat yok şimdilik :))



Özge,
:)))


Gamze,
her evde kesin vardır böyle listeler ama bizim kadar boşvereni varmıdır bilmem :))

Evren,
hiç strese girmenin anlamı yok dimi ama :)

Di dedi ki...

Hahah supersiniz. Benim koca kendini atar biryerden bu kadarcik sorunla ;)

nil dedi ki...

İnanç , kanma dostum bu postlara :))) Elif coook isteseydi sen yapardın bilirim ben :)))

Elif dedi ki...

Dilek, yok valla benim ki gayet rahat.Alıştı artık evde birşeylerin bozuk olmasına :)

Nil, istedim gerçekten istedim ama yapan olmadı.Benide kendine benzetti bu konuda zaten.Bende boşveriyorum artık :))

Gülçin dedi ki...

elif :)))
okurken çok eğlendim doğrusu!

öperim

Oz dedi ki...

Daha valizleri kaldirmadim desem ayip olacak, geleli 3 ay oldu.Ama napalim, ihtiyaca gore aliyoruz :) cook iyi anliyorum ben sizi :)